A jelentkezéskor az alábbi rendekből lehet majd választani:

Felfedező rend

Rendvezető: Kovács Gábor (Borz)

– Szeretnéd a Mátra csodálatos rengetegét felfedezni?

– Szeretnél a rejtőzködés mesterévé válni, egybeolvadni az erdővel?

– Szeretnéd megtanulni, hogyan élj túl az erdőben és érj haza biztonságban?

– Szeretnél megtanulni bánni a tűzzel?

– Szeretnél kötélen átmászni a szörnyű mély szakadék felett?

– Tudni akarod hogyan lehet (zsebpalantír nélkül) a távolban lévőkkel beszélni?

Ha bármelyik kérdésre is igen a válaszod, gyere és csatlakozz a Felfedezők rendjéhez, ahol ezt és sok minden mást is kipróbálhatsz és megtanulhatsz!

Tervezett létszám: 6-18 fő. Alsó korhatár: 16 év. Felár: nincs.

 

 

Harcos rend

Rendvezető: Tóth Gergely (Alyr)

Hogyan lehet harcolni egy karddal? És hogyan érdemes? Ismerkedj meg a vívás alapjaival és néhány érdekességgel, illetve azzal, hogy mit tudsz tenni, ha túl közel került az ellenfél.

Tervezett létszám: 3-12 fő. Alsó korhatár: 14 év. Felár: nincs.

 

 

Írórend

Rendvezető: Rákos-Zichy Johanna

Nem meglepő módon az írórend írásról fog szólni, méghozzá kreatív írásról, meg arról a folyamatról, amikor egy lapon több fekete, kisatírozott szó van, mint nem, és nem nagyon akaródzik felolvasni. A rendi foglalkozásokon nem csak írni fogunk, hanem boncolni is: szövegeket, amiket mi alkotunk, aztán szétszedünk és újra összerakunk.

Tervezett létszám: 5-15 fő. Alsó korhatár: 16 év. Felár: nincs.

 

Maszkos rend

Rendvezető: Kiss Renáta (Milendoria)

A filmes maszk-készítés izgalmas világába foglak elkalauzolni, ha hozzám jelentkezel. Egyedül és párban is fogunk dolgozni, illetve nem árt, ha van némi kézügyességed és azt se bánod, ha kicsit koszos leszel. Cserébe garantálom, hogy profi eszközök és anyagok segítségével rengeteg különleges effektet, arc-színezést, textúrálást, sebkészítést, tündefül-faragást lehet nálam kipróbálni, a tábor végére pedig létrehozhatod saját filmes karakteredet is, legyen az egy szeplős hobbitlány kipirult orcákkal vagy egy vérgőzös ork fekete fogakkal. Koszolásra fel! 🙂

Tervezett létszám: 3-8 fő. Alsó korhatár: 14 év. Felár: 3000 Ft.

 

Színész rend

Rendvezető: Kovács Tündi

Szeretnéd átélni az alkotás örömét? Szereted a színház világát? Idén a színjátszó rendben kreatív feladatok során ismerheted meg a színház világát és a színjátszás alapjait.

Dolgozunk majd klasszikus szövegekkel, kortárs jelenetekkel, belekóstolunk a mozgásszínházba és megbeszéljük, hogyan működik egy próbafolyamat.

Tervezett létszám: 1-12 fő. Alsó korhatár: 16 év. Felár: nincs.

 

Táncos rend 

Rendvezető: Kiss Boglárka (Narya)

Az idei táncos rend a jazz balett-modern tánc vonalán fog mozogni. Olyan feladatokat fogunk csinálni, amik segítenek ellazulni, izolálni a különböző testrészek mozgatását és érezni, merre viszi a lendület a testet. Az improvizálásba is belekóstolunk, és ha tetszik, koreografálunk is.

Amire számíthatsz:

– bemelegítés az elején és nyújtás a végén

– rugalmasság

– chill

– jó zenék

– kreatív feladatok

– földön fetrengés

– kellemes elfáradás

Amire ne számíts:

– erősítés

Szeretettel várok kezdő és gyakorlott táncosokat is! 🙂

Tervezett létszám: 3-10 fő. Alsó korhatár: 12 év. Felár: nincs.

 

Textil rend

Rendvezető: Hödl Patrícia (Patiszon)

Textil, fonal, szövet. Ezeket az anyagokat fogjuk arra használni, hogy valami szépet, újat létrehozzunk. Az egyszínű pólód unalmas? Hozd el, és egyedivé teheted a rendi alkalmak során.

Tervezett létszám: 5-10 fő. Felár: 2500 Ft.

 

Vegasztro rend 

Rendvezető: Banka Zsófi (Nessa)

Érdekel a vegán étkezés, de önmagadtól még nem merted kipróbálni? Esetleg már egy ideje növényi alapú vagy vegetáriánus étrendet követsz, de úgy érzed, nem eszel elég változatosan? Akkor itt a helyed! A rendi alkalmakon megtanulunk elkészíteni egyszerűbb, mindennapi étkezésbe beilleszthető ételeket, betekintés nyerhetsz a teljes értékű növényi étrend (TÉNÉ) alapjaiba és ennek megfelelő ételek elkészítésébe, valamint elevickélünk egy kicsit a már-már boszorkánykonyha jellegű, érdekes, és kissé furcsa ételek világába.

Tervezett létszám: 3-10 fő. Alsó korhatár: 15 év. Felár: 4500 Ft. 

 

BETELT RENDEK:

Élő szerepjátékos rend

Rendvezető: dr. Fodor Ákos.

A résztvevők számára szórakoztató módon megismerjük az élő szerepjátékok dimenzióit, felfedezzük a résztvevők egyedi képességeit, új szituációkat és játékokat találunk ki, lehetőséget kínálunk érdekesebb és mélyebb szerepjátékos élmények átélésére. A rendi délelőttökön settingeket próbálunk ki és hozunk létre, elmélyedünk a karakteralkotás folyamatában, foglalkozunk az egyéni és csapatjáték különbségével, a játék mozgatórugóival, dinamikájával, pozitív és negatív viszonyrendszereket, történetszálakat dolgozunk ki. Nagyobb teret kap mindezek mellett a kitalált karakterek átélése, kijátszása (önállóan és közösen egyaránt) az immerzió, improvizáció, megfelelő stílus, jelmezek, kellékek megtalálása. A rend az élő szerepjáték iránt érdeklődő, kezdő, vagy közepesen tapasztalt, a témában nem professzionális táborozóknak szól, akik rendelkeznek a közösségi játékhoz, immerzióhoz szükséges nyitottsággal, tolerálják az ezzel együtt járó közelséget, érintést, illetve a közepesen intenzív érzelmekkel járó játékhelyzeteket.

Tervezett létszám: 4-10 fő. Alsó korhatár: 16 év. Felár: nincs.

 

Könyvkötés rend

Rendvezető: Schiller Mátyás.

A papír antikolásának és a bőr megmunkálásának alapjai. A cél egy üres napló elkészítése. Ha minden jól megy, a tábor végére minden résztvevő egy maradandó alkotással lesz gazdagabb.

Tervezett létszám: 3-8 fő. Alsó korhatár: 12 év. Felár: 2500 Ft.

 

Filmes rend

Rendvezető: Grátz Márk és Szalay Zsófia (Szozsi).

A filmkészítés megterhelő fizikai és szellemi munkával jár. Úgy, és csak úgy lesz érdekes a végededmény, ha a képességeink határait feszegetve valósítjuk meg az álmainkat. Olyat kell mutatnunk, amit még senki nem látott, hiszen arra kíváncsiak! Meglehet, hogy kilométereket kell kutyagolnunk, mire eljutunk a tökéletes helyszínre, vagy pontosan betanult szöveget kell egymás után sokszor megismételni, kényelmetlen öltözékben és lehetetlen testhelyzetekben. Vagy csak egy kamerát, vagy derítővásznat kell fegyelmezetten markolni hosszú percekig. Ha mindez nem vette el a kedved, akkor várunk, és hidd el, örök élménnyel gazdagodsz!

Tervezett létszám: 4-6 fő. Alsó korhatár: 14 év. Felár: 3500 Ft.

 

 

Jóga rend

Rendvezető: Sándy-Kopjás Áron.
A jóga nem csak hajlékonyságról szól. Önismeret, önkontroll, test és lélek harmóniája, belső nyugalom, és annak kifelé sugárzása, és még ennél is több! Gyere jógázni, ha mindez érdekel, ha meg akarod ismerni a korlátaid, és átlépni őket.

Tervezett létszám: 3-8 fő. Alsó korhatár: 13 év. Felár: nincs.