Ismerd meg a csapatvezetőket 1/5.

A Holló-éohring csapatvezetői *dobpergés, harsona*: Réka és Bálint egy nagyon megkapó, tanulságos történetet mesélnek el. Holló-éohring, Ötletekre felkészülni!

Bálint: Ejj, hol is kezdjem? Emlékszem, amikor az első táboromban (azok a hobbitok…) azzal indítottuk a napot, hogy felhurcoltuk az összes elérhető hálózsákunkat a közösségi tér elé, hogy elsőként kezdjünk bele az aznapi tábori játékba – nem volt furcsa, á dehogy! És mégis, valahogy olyan természetesnek tűnt – és erről szól egy jó tábor. Az a közeg, az az érzés megengedte, hogy a legkitekertebb ötletek is szárba szökkenhessenek, egészen a megvalósulásig. A legjobb az egészben, hogy ez a felszabadultság nem csak arra az alkalomra volt igaz.

Réka: Veszélyes dolog az Ötlet. A gondolatok gyorsan össze tudnak gabalyodni eggyé az ember fejében. Aztán félvállról ejted hangosan a csapatodnak, hogy például a tábori játékban való győzelmünk érdekében fel kellene menni a közösségi térre minél hamarabb, hisz muszáj, hogy elsők legyünk! Ha kell, ott ébredünk! Mindenki hozzon hálózsákot reggel! Ha-ha…!

Képzeld… Hát nem utánam jöttek majd mindannyian hálózsákkal?! 

Vagy az is ilyesmiként indult, hogy bizonyára remek Ötlet minden késő este bújni a sötétet és „alakot váltani”. Valahogy így vezényeltem dún támadást (többet is!). De voltam farkas, a 128. ork, aztán a 3456. ork hulla, bandita, egy személyemben én magam egy távolodó hadsereg a telefonom és egy hangszóró segítségével, vagy ugyanígy egy komplett állatsereglet, esetleg szellem,  szinte gurulva menekülő behatoló a recsegő  avartengeren át, vagy épp kántáló bokor… Megsúgom, tényleg remek ötlet volt! Legkedvesebb élményeim közé tartoznak ezek az éjszakák. 

Bálint: Mindegyik év egy újabb színes történet drámával (keretjáték, jó, hogy vagy!), nevetéssel és barátokkal egy olyan környezetben, ahol bármi megtörténhet (és rendszerint meg is történik).

Réka: Számomra akkor igazán jó egy tábor, ha ki tudok lépni a komfortzónámból, merek és tudok része lenni a mesének és világának reggeltől egészen késő estig. Hogy szerintem mi kell ehhez? Hasonszőrű lököttek, 10-11 nap együtt és egy kis képzelet. 

Bálint:  Ez a harmadik csapatvezetésem, és nagyon várom már – újra együtt lenni, kreatívnak lenni, terveket szőni a következő estére, megélni a közösséget, megélni a tábort – Veletek.

Réka: A szervezés maga nem ismeretlen a számomra, évek óta segítem a tábor megvalósulását valamilyen módon. Idén most új szerepben – először leszek csapatvezető. 

Vajon idén melyik Ötleteinkben fogunk „együtt hálózsákozni?”. Hozdd el a sajátjaidat, és valósítsuk meg!

Bálint: Hallgasd a híreket és készülj – mindjárt tábor! (A szöveg nyomokban tábort tartalmaz.)