A jelenlegi táborhely a sokéves Parádfürdőhöz, de akár a többihez képest is kisebb területű, talán Kácsárdhoz hasonlíthatnám. És tavaly olyan hideg is volt ott, mint 2008-ban, esővel. Reméljük, idén jobb lesz, és akkor kiderül, hogy milyen, amikor az emberek nem a házakban elbújva bandáznak este.

A szállások jobbak, mint Városlődön (több a hely)! Házakban vagyunk, amik egyik-másik oldalról félházzá vannak osztva, és egy fél házban három rendes, meg egy “tanári” szoba van, ha jól rémlik, egy WC blokk 2 WC-vel, megy egy zuhanyzóblokk (2? zuhanyzóval), és egy nagyobb előtérrel mosdókkal.

A házakban van egy közös előszoba, ott ha szerencsétek van, van hűtő, de alapvetően nincs minden házban (gyerekes házakba tervezik), és hozzatok elosztót is. Azt hiszem, asztal van mindenütt. Érdemes összebandázni előre a lakótársakkal, h ki hoz vízforralót, kávéfőzőt, hajszárítót, kenyérsütőt… 

Pokrócot én nem találtam, és éjszaka hideg volt. Talán lehet külön kérni, meg vett a tábor is, mert a helynek nem volt elég. Én egy vékony kendőt terítettem a paplanra, meglepő módon attól elég meleg volt már. 

Szúnyogháló van az ablakokon, de az integritásukra nem vennék mérget. Függöny is van, az is olyan, amilyen. Szerintem bármilyen dolog, ami díszít egy szobát, nagyon sokat számít 😀

Ágyneműt / huzatot kapunk.

A szekrényekben jellemző, hogy polcos rész helyett akasztós van, szóval érdemes lehet olyan felakasztható polcszerűséget hozni, ha van valakinek.

Ezen kívül van egy hosszabb ház, ahol a konyha és az étkező is van, ott is van egy nagyobb zuhanyzóblokk (külön férfi és női). Ott is vannak lakószobák, de tavaly szervezői raktár, pihenő, meg talán betegszoba és a konyhások szobája volt ott. 

Ennek a végében volt tavaly a tábori büfé (közel a raktárhoz). 

Betonozott a fő út, de nem full, hanem van rajta valami kőszórás, és betonkockával kirakodott járólapok vannak erre-arra, talán meg lehet mindent úszni sár nélkül, ha kikerüli az ember a pocsolyákat – egyedül a focikosár-pályát talán már nem. Vannak közösségi helyek, amik házak mellett vannak, onnan viszik ki hozzájuk az áramot, meg a vizet foglalkozásra, szóval van némi bejárkálás egymás házaiba, márcsak víz és WC miatt is. 

A táborhelyen elég olyan cipő, ami bírja, ha esik a betonon, át kell menni vizes földön és füvön, bentre papucsot ajánlok, és cipőmentes szobai övezetek kinezevezését. Azt hiszem, felmosó tán volt minden házban? 

Ha jó az idő, akkor van megfelelő mennyiségű árnyék. 

Bankautamata nincs a közelben, Mátrafüreden talán, de az gyalogosan egy kisebb kirándulás, és meredek. Bolt sincs. Dohánybolt se. A nagy kemping oldalában van büfé (10 perc gyalog), étterem, meg még két másik étterem is, de nem gyorsak. Nekünk kellett elvitelre kérnünk végül, és a késést bevállaló haverral elhozatni az ebédet, amikor ebéd + szieszta időben kimentünk, h legalább késve beérkezzünk a csapatfoglalkozásra, nem optimális.

A fesztivál ideje alatt nyitva szokott lenni egy közelebbi kalyiba, ahol adnak kólát és  sört, nem tudom, a tábor ideje alatt beköltöznek-e oda. Viszont kürtőskalácsos volt már leutazáskor is.

 Turista hely, hétvégén sokan lesznek a tó körül.