Ismerd meg a csapatvezetőket 3/5.

Ajándék és Zsófi a Kos-éohring vezetői. Ők vajon miként találkoztak az MTT-vel és miért fontos egy csapatpénzből vásárolt medence? Kos-éohring, a menőség garantált!

Ajándék: 2016 nyara óta veszek részt és vagy szervezek különböző MTT-s eseményeken/t. Hiába mesélt tesóm, mutatott képeket arra, ami ott fogadott nem igazán voltam felkészülve: 10 napra teljesen megszűnt a külvilág, a számomra számtalan  új élmény, ember, a rengeteg pörgés, a milliónyi pozitív energia első pillantásra, érzékre magával ragadott és azóta se enged. 

Zsófi: Amikor először jelentkeztem táborba, a későbbi kb. 150 táborozótársam közül egészen pontosan nullát ismertem. Halvány sejtésem volt csak arról, hogy mire számítsak. Aztán a közösség, ahol ismeretlenek között is szinte rögtön otthon éreztem magam, a jelmezbe öltözött, a szerepüket teljes hitelességgel alakító szervezők, a spontán, érdekes beszélgetések a délutáni szieszta alatt, este pedig a tábortűz körüli éneklés varázsa minden elvárásomat felülmúlta, és nem tudom, hogy örömömben vagy szomorúságomban, de az utolsó csapatalkalom második felét végigpityeregtem, nem túl meggyőzően magyarázva mindenkinek, hogy csak a kialakulófélben lévő megfázásom miatt könnyezem. 

Ajándék kedvenc pillanata: Nem tudnék egy kedvenc pillanatot választani, ezernyi élményt szerez az ember már egy tábor alatt is, viszont a csapatidő, a csapatfoglalkozások mindig nagy kedvenceim voltak. Különböző céllal érkezett, más-más életszakaszban /korban lévő emberek a tábor idejére-és sokszor az elkövetkező hetekre is még- egy kis közösséggé válnak, azonos célokkal, egy identitással. Mindezt a játékok, mesék, a közösségépítő foglalkozások, a nyitottság, és nem utolsó sorban, a lelkes csapatvezetők által.  Látni ezt, részt venni benne, hozzá segíteni Titeket, táborozókat a csapat-és a tábor élményhez számomra egy olyan impresszió, amely mindent megért, amiért csinálom. Így idén is hasonló célokkal vágtunk bele Zsófival a csapatvezetésbe. Mi már alig várjuk a tábort, és Ti?<3 

Zsófi kedvenc (többedik) pillanata: A csapatpénzből vásárolt medencében hűsölve (szó szerint, elég fagyos volt a víz) figyeljük a szomszéd csapatot, akik velünk ellentétben komolyan veszik a dolgukat, és az esti előadásukra készülnek, minden apró részletet tökéletesre csiszolva. Elég menők. De nekik nincs medencéjük.